Wij verjongden onze stem!

Tijdens de tweede editie van onze dag rond ‘De Ouder wordende Stem’, konden de zangers kennismaken met zowel de theorie als de praktijk van onze stem tijdens het verouderingsproces. Het werd een boeiende dag met veel nieuwe inzichten en toffe oefeningen om mee aan de slag te gaan, kortom: een must voor wie graag wil blijven zingen!

Een dikke dankjewel aan onze lesgevers Wivine De Coster en Kristien Vercammen, en aan de vrijwilligers die een handje kwamen toesteken: Jean, Graziella, Suzanne, Luc en Kristel.

Algemene Vergadering

In Schoten hielden we op zaterdag 9 februari een info- / algemene vergadering. We hebben de plannen voor 2019 uitgelegd en er pittig over gediscussieerd samen met de 70 aanwezigen. We danken ook Koenraad, Marjolein en Marleen voor de enthousiaste uitleg ivm de World Choir Games in 2020.

Infosessie Sabam/Semu

Dinsdagavond 16/10 verzamelden zo’n 18 geïnteresseerden zich om alles te weten te komen over auteursrechten. Het werd een leerzame avond met ruimte voor concrete vragen. Bedankt aan Davy Delaeter voor de heldere en interessante materie!

 

Hoe we onze koordag beleefden? Wel zo!

Op zaterdag 6 oktober vond de jaarlijkse koordag plaats van Koor&Stem Antwerpen. We ontvingen de jubilerende koren en enkele gastsprekers. Later op de avond werden we verwend door een concert van Caloroso o.l.v. Inge Sykora en vierden we onze vrijwilliger van het jaar. En of het een feestelijke dag werd!

Enkele foto’s vind je hier:

        

Medewerkersdag

De medewerkersdag van Koor&Stem vond dit jaar plaats in Mortsel op domein Cantecroy. Deze dag stond hoofdzakelijk in het teken van de World Choir Games die in 2020 naar Vlaanderen komen. Hieronder zie je enkele foto’s van hoe het er aan toeging.

 

Met dank aan de provinciale afdeling Antwerpen van Koor&Stem en het koor Cantabile uit Hove voor de logistieke ondersteuning!

Koordag met Brady Allred

De Koordag met Brady Allred, een organisatie van Waelrant uit Borgerhout, werd een groot succes! Mede door de financiële steun van Koor&Stem Antwerpen, konden zij dit ambitieus project waarmaken. Dat het een leuke en interessante namiddag werd, zie je hier:

  

Muziek is wetenschap!

Afgelopen zondag verzamelden we in Urania voor een interessante lezing door professor Mark Reybrouck. Het werd een boeiende namiddag waarbij we proefondervindelijk konden ontdekken hoe wetenschappelijk muziek eigenlijk is.

 

Hieronder vindt u enkele foto’s:

Video 15-04-18 15 27 06