Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, messenwerpers met slechte bedoelingen en een orkest dat valse noten blaast terwijl de circusdirecteur het publiek beledigt. En wij, wij zitten erbij en kijken ernaar.

Of toch niet?

Wat als we het circus in eigen handen nemen? Wat als clowns teder en melancholisch zijn? Wat als goochelaars hoop uit hun hoed toveren en evenwichtskunstenaars de balans zoeken tussen droom en daad? Wat als messenwerpers dansers worden, begeleid door een feestelijk orkest? Wat als trapezekunstenaars als vrije vogels de lucht doorklieven en de circusdirecteur boodschapper wordt van de toekomst? En wat als de liefde het leidmotief wordt dat iedereen verbindt?

Solidariteitskoor Frappant (120 zangers en 15 muzikanten) brengen in regie van Patrick Maillard een muzikale voorstelling waar je buiten komt met het gevoel dat de wereld niet in de handen ligt van dolle directeurs en dwaze clowns. Een schaamteloos optimistische en feestelijke voorstelling die goesting geeft om te blijven geloven in morgen.

Nog vijf concerten te gaan!

  • ZA 19 jan 2019 20u15 CC†’t†Aambeeld¨†Aartselaar†http://www.cultureelcentrumaartselaar.be/
  • ZO 10 feb 2019 15u00 CC Ter Vesten, Beveren http://tervesten.be/
  • ZA 23 maa 2019 20u00 CC Lier, Jezuïetenkerk http://www.lierscultuurcentrum.be/
  • ZA 4 mei 2019 20u00 CC Berchem http://www.ccbe.be/
  • ZA 25 mei 2019 20u15 CC De Kern, Wilrijk http://www.ccdekern.be/

Vanaf oktober zal je op onze website ook een korte trailer vinden: www.frappant.info

Zoals gewoonlijk, steunen zij met de opbrengst van deze voorstellingenreeks weer enkele projecten.

Promo Circus van het leven

Het mooiste Vlaamse liefdesliedje – Zonnekoor

Breng je stem uit voor het ‘Mooiste Vlaamse Liefdesliedje’ voor koorconcert Elixir d’Amour!

Op Valentijnsdag 14 februari 2019 vindt er een muzikaal evenement plaats in de moderne kerk van Zonderschot, Withofstraat te Heist-op-den-Berg.

Die avond brengen het Pop-up koor en het Zonnekoor een concert met liefdesliedjes.

Na het concert is er in de parochiezaal nog een drink en een dessertbuffet.

Toegangskaarten kosten 8 euro en daar is reeds één consumptie of dessert inbegrepen.

Meer info vind je op www.zonnekoor.be.

 

Persbericht Mooiste Vlaamse Liefdesliedje

440 jaar oude ‘Octo Missae’ weerklinken in het Museum Plantin-Moretus

OCTO MISSAE – GEORGE DE LA HÈLE

In 1578 kwam in de drukkerij van Christoffel Plantijn de eerste muziekdruk van de persen, en wat voor een! Dit enorme boekwerk – 55 bij 40 cm – was groot genoeg voor alle zangers van een koor. De bundel bevat de muziek voor acht missen. Vier daarvan zijn vijfstemmig, en telkens twee zes- en zevenstemmig. De muziek is van hoge kwaliteit: zo zijn vier motetten van de hand van de grote componist Orlandus Lassus.

HERWERKING NAAR HEDENDAAGSE PARTITUREN

Antwerpenaar Jan Mertens besteedde twee jaar aan het minutieus overzetten van het oude muziekschrift van dit 16e eeuwse meesterwerk in hedendaagse partituren. Daarna richtte hij het Ensemble Antwerpse Polyfonie op, dat de oude muziek van George de la Hèle wil laten weerklinken.

Het Ensemble Antwerpse Polyfonie bestaat uit Eefje De Boer (sopraan), Ilse Bickes (alt), Ingeborg Albrecht (alt-tenor), Freya Vaes (alt-tenor), Stefan Koch (tenor), Johan Donderwolcke (bas), Manfred Halsema (bas) en Jan Mertens (dirigent).

KERSTPROGRAMMA

Het Ensemble zingt in de aanloop naar Kerstmis de tweede mis uit het boek. Dit is de 5-stemmige mis ‘In convertendo Dominus’.

Speciaal voor deze gelegenheid toont het museum exclusief aan het publiek het prachtige koorboek. Het is één van de pronkstukken uit de collectie.

PRAKTISCH

  • zondag 23 december 2018
  • concert om 14 uur en om 15.30 uur
  • duur: 1 uur
  • gratis met je toegangsticket voor het museum