APPLAUS VOOR ONZE VRIJWILLIGERS

Bedankt aan alle vrijwilligers in de koorwereld. Door jullie inzet, engagement en passie worden zoveel muzikale dromen werkelijkheid. Wat kan er mooier zijn!

Bestuursleden, logistieke en artistieke medewerkers, maar ook dirigenten en zangers zetten zich wekelijks belangeloos in bij hun koor. Tickets moeten verkocht worden, een podium opgebouwd, een programma samengesteld, administratie dient zich nu eenmaal aan, …  Koorwerking en vrijwilligerswerking gaan hand in hand en inspireren elkaar, dat is duidelijk. Beeld je het eens in zonder?

De Week van de Vrijwilliger loopt van 23 februari tot en met 3 maart 2019. Maak ook in jouw koor van de gelegenheid gebruik om al die helpende handen extra in de watten te leggen en te bedanken!

Ook Koor&Stem zou Koor&Stem niet zijn zonder de vele regionale vrijwilliger medewerkers in de verschillende Vlaamse provincies of zonder de vrijwillige medewerkers in onze bibliotheek, betrokken bij onze projecten… Ze zijn van goudwaarde! Graag stellen we Kristel Van Doorslaer, penningmeester van Koor&Stem Antwerpen aan jullie voor.

‘Ik zorg ervoor dat de boekhouding van onze vzw in orde blijft. Ook de projectwijzers die koren invullen voor het aanvragen van subsidies voor een ‘buitengewoon’ concert volg ik verder op tot uitbetaling van de subsidie.  Ik ben gestart in 2015 dus we zijn al een paar jaartjes bezig en nog altijd met zeer veel goesting. ‘

‘Hoe ik bij Koor&Stem terecht ben gekomen? De dirigente van het koor waar ik meezing is de voorzitter van de provinciale afdeling. Zij had mij gevraagd om eens naar de algemene vergadering te komen om te zien hoe het eraan toeging en of me dat zou aanspreken.  Sinds ik als vrijwilliger bij Koor&Stem werk heb ik al heel veel nieuwe mensen ontmoet wat ik heel tof vind.  Ik leer telkens nog nieuwe zaken bij.  De creativiteit waarmee mensen aan de slag gaan voor muzikale projecten, daar heb ik een enorme bewondering voor.  Deel uitmaken van een ploeg enthousiaste mensen geeft gewoon een boost aan je energie!  Met de World Choir Games op komst in 2020 gaat dit zeker nog toenemen…’

Kamerkoor Sine Nomine Lier zingt De Seizoenen… anders…

Er zal niet alléen gezongen worden, maar er zullen enkele bekende stukken te horen zijn, al dan niet in een nieuw kleedje, wat klassieker, wat moderner, of minder bekend, zelfs nagelnieuw en in alle bescheidenheid – een première zoals dat heet van ‘The Seasons’, een werk dat dirigent Peter Pazmany schreef op teksten van Gerd Van Riel… Kortom, een gevarieerd programma met voor elk wat wils!
De nodige info vind je op de flyer:

Madam Fortuna

Madam Fortuna zoekt zangers en spelers om een krachtige geëngageerde groep te vormen met mensen die iets met onze stad willen doen. Zowel zang, beweging en tekst komen in het project aan bod.
De input van de groep zal mee bepalen wat er in de theatertekst komt te staan, hoe de composities zullen klinken en hoe het eindresultaat eruit zal zien.
Tussen 23 september en 14 oktober 2018 spelen we (ongeveer) 5 avonden op pleinen, in de straten, ergens in de stad. De repetities beginnen in augustus, afhankelijk van de agenda’s van de deelnemers en Madam Fortuna. Deze agenda wordt concreet gemaakt in het weekend van 16 &17 juni. Deelnemen aan het project is gratis, we rekenen op een enthousiaste betrokkenheid van elke speler/zanger/beweger.
Madam Fortuna is een Antwerpse kunstenorganisatie. Ontmoeting en verbeelding in een vrije ruimte staan bij ons centraal. Bij ons zijn alle culturen en generaties welkom. En dat is ook het geval voor ‘stem van de stad‘.
Wil je meedoen?
Contacteer Lisa: M: 0479 66 57 18 – lisa@madamfortuna.be
We komen samen op zondag 26/8 om 12u in Madam Fortuna – Sergeyselsstraat 20 – 2140 Borgerhout

GDPR-infosessies

Het GDPR-verhaal is actueler dan ooit.

Hoe kan je zorgen dat je als koor volledig volgens de geldende privacywetgeving handelt? Hoe vermijd je klachten van koorleden of je publiek? Welke tips houd je in het achterhoofd wanneer je persoonsgegevens van (misschien wel minderjarige) koorleden verwerkt, beeldmateriaal verspreidt of potentiële nieuwe koorzangers wil aanschrijven?

Kom met al je vragen naar één van onze infosessies rond privacywetgeving. Er wordt een volledig nieuwe presentatie voor Koor&Stem gemaakt dat specifiek gericht is aan koren en waarbij je concrete handvaten aangereikt krijgt die je meteen kan toepassen in de praktijk. Afspraak op 13 november in Wijnegem of 20 november in Turnhout.

Meer weten en inschrijven: neem een kijkje bij onze activiteiten!