Colours of Flanders – Ave

Colours of Flanders – Ave

Met deze vraag in het achterhoofd, heeft CANTIAMO voor hun toehoorders een pracht van een lied-programma in elkaar gestoken, met allemaal muziek van componistenvan bij ons… Componisten van anno 1200 tot anno 2100 ! Liederen die onze streek ofstad bezingen. Liederen die het leven en de strijd van ons volk bezingen. Liederen over het reilen en zeilen van het huisgezin, van de ochtend tot de nacht. Liederen ook met een religieus Mariaal accent. Liederen in onze eigen taal en enkele ook in het Latijns of Italiaans. Maar allemaal TOP-liederen die in het historisch geheugen bewaard zijn gebleven.

Het koor Cantiamo & Friends brengt deze liederen voor u ten gehore, begeleid door orkest, piano en orgel. Verder zal Mvr Rachel Fabry tevens enkele liederen met solo’s verrijken… Tussenin brengen enkele teksten wat rustpunten in het programma, om dan met z’n allen over te gaan in een daverende samenzang ! Meermaals ‘kippenvel’gegarandeerd.

Wilt u dit uniek concert ook meemaken ? Kom dan met familie, vrienden en kennissennaar het concert “ COLOURS OF FLANDERS-AVE ”
in de Heilig Hartkerk te Schoten (wijk Deuzeld), Deuzeldlaan 80
op ZONDAG 12 MEI 2019 OM 15u (deuren 14.15u).

Na het concert is iedereen nog welkom in onze gezellige herberg in het parochiecentrum vlak naast de kerk om nog wat verder bij te praten…

Om zeker te zijn van je plaats, zend je best tijdig een mail naarleenredig@gmail.com met vermelding van het aantal gewenste tickets, je naam, adres en telefoonnummer. Bellen kan ook via 03/289 57 88
Je inkomkaarten ( niet genummerde plaatsen ) kunnen vooraf afgehaald worden of zullen ter beschikking liggen bij de inkom op de dag van het concert. In voorverkoop kosten ze 12 €, de dag zelf 15 €. Kaarten ook verkrijgbaar via de koorleden en opzondag na elke viering in de HHartkerk.

Hopelijk mogen we u begroeten op zondag 12 mei … met vele groeten…

Driekorensymphonie

Queen, Adèle en Bruno Mars: allemaal maakten zij ijzersterke songs. Haal uw hart op aan prachtige arrangementen en geweldige zang. Met geweldige apotheose met alle zangers op het podium!


Popkoor One of a Kind uit Berchem (België) Popkoor One of a Kind is uniek in Vlaanderen. Ze brengen mensen samen die enthousiast worden van zingen. Mensen van alle leeftijden, uit verschillende achtergronden,  die allemaal één passie delen: muziek. Het repertoire is modern en bestaat uit pop-, rock- en musicalnummers zoals stukken van Queen, Adele en Les Misérables. Dirigent Max Smeets arrangeert deze nummers speciaal voor het koor waardoor ze stuk voor stuk uniek worden.

One of a Kind is gestart in 2013 voor een musicalconcert. Samen met Wanda Joosten en Sebastien de Smet hielden we ons eerste concert in oktober 2014 dankzij de steun van het district Berchem. Dit vonden ze zo leuk dat we besloten om ons popkoor verder uit te bouwen. 

Pop- en rockkoor KINDaMAGIC uit Kapellen (België) KINDaMAGIC is een pop- en rockkoor dat een moderne, swingende sound wil promoten. Na een flitsende start einde 2011, is het koor razendsnel gegroeid naar een bont gezelschap van 60 muziekliefhebbers die telkens weer het beste van zichzelf geven! De bonte mix, van frisse twintigers tot wat meer ervaren zangers, zorgt voor een muzikale ervaring van de bovenste plank. KINDaMAGIC staat onder de muzikale leiding Max Smeets, de internationaal gerenomeerd dirigent die in de wereld van pop en musical meer dan zijn sporen verdiend heeft.

De flyer van het concert vindt u hier.

Mundo de siete pozos

Het jongdynamische, instrumentale kwintet Armonioso en het 13-koppig vocaal ensemble Vocarde, brengen u een hedendaagse compositie van Dagmar Feyen onder leiding van dirigent Eva Vermeren. 

Laat u door de muziek van ‘Mundo de siete pozos’ meevoeren naar Zuid-Amerika.

Praktische informatie;

Locatie:         Sint Jan Berchmans college, Jakob Smitslaan 36, Mol

Datum:           Zaterdag 30 maart 2019 om 20h00 + Zondag 31 maart 2019 om 14h30

Kaarten:        VVK €15, Kassa €18, Student €10 

(via vocardedessel@gmail.com of via 014 37 50 05)

Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, messenwerpers met slechte bedoelingen en een orkest dat valse noten blaast terwijl de circusdirecteur het publiek beledigt. En wij, wij zitten erbij en kijken ernaar.

Of toch niet?

Wat als we het circus in eigen handen nemen? Wat als clowns teder en melancholisch zijn? Wat als goochelaars hoop uit hun hoed toveren en evenwichtskunstenaars de balans zoeken tussen droom en daad? Wat als messenwerpers dansers worden, begeleid door een feestelijk orkest? Wat als trapezekunstenaars als vrije vogels de lucht doorklieven en de circusdirecteur boodschapper wordt van de toekomst? En wat als de liefde het leidmotief wordt dat iedereen verbindt?

Solidariteitskoor Frappant (120 zangers en 15 muzikanten) brengen in regie van Patrick Maillard een muzikale voorstelling waar je buiten komt met het gevoel dat de wereld niet in de handen ligt van dolle directeurs en dwaze clowns. Een schaamteloos optimistische en feestelijke voorstelling die goesting geeft om te blijven geloven in morgen.

Nog vijf concerten te gaan!

  • ZA 19 jan 2019 20u15 CC†’t†Aambeeld¨†Aartselaar†http://www.cultureelcentrumaartselaar.be/
  • ZO 10 feb 2019 15u00 CC Ter Vesten, Beveren http://tervesten.be/
  • ZA 23 maa 2019 20u00 CC Lier, Jezuïetenkerk http://www.lierscultuurcentrum.be/
  • ZA 4 mei 2019 20u00 CC Berchem http://www.ccbe.be/
  • ZA 25 mei 2019 20u15 CC De Kern, Wilrijk http://www.ccdekern.be/

Vanaf oktober zal je op onze website ook een korte trailer vinden: www.frappant.info

Zoals gewoonlijk, steunen zij met de opbrengst van deze voorstellingenreeks weer enkele projecten.

Promo Circus van het leven

Het mooiste Vlaamse liefdesliedje – Zonnekoor

Breng je stem uit voor het ‘Mooiste Vlaamse Liefdesliedje’ voor koorconcert Elixir d’Amour!

Op Valentijnsdag 14 februari 2019 vindt er een muzikaal evenement plaats in de moderne kerk van Zonderschot, Withofstraat te Heist-op-den-Berg.

Die avond brengen het Pop-up koor en het Zonnekoor een concert met liefdesliedjes.

Na het concert is er in de parochiezaal nog een drink en een dessertbuffet.

Toegangskaarten kosten 8 euro en daar is reeds één consumptie of dessert inbegrepen.

Meer info vind je op www.zonnekoor.be.

 

Persbericht Mooiste Vlaamse Liefdesliedje

440 jaar oude ‘Octo Missae’ weerklinken in het Museum Plantin-Moretus

OCTO MISSAE – GEORGE DE LA HÈLE

In 1578 kwam in de drukkerij van Christoffel Plantijn de eerste muziekdruk van de persen, en wat voor een! Dit enorme boekwerk – 55 bij 40 cm – was groot genoeg voor alle zangers van een koor. De bundel bevat de muziek voor acht missen. Vier daarvan zijn vijfstemmig, en telkens twee zes- en zevenstemmig. De muziek is van hoge kwaliteit: zo zijn vier motetten van de hand van de grote componist Orlandus Lassus.

HERWERKING NAAR HEDENDAAGSE PARTITUREN

Antwerpenaar Jan Mertens besteedde twee jaar aan het minutieus overzetten van het oude muziekschrift van dit 16e eeuwse meesterwerk in hedendaagse partituren. Daarna richtte hij het Ensemble Antwerpse Polyfonie op, dat de oude muziek van George de la Hèle wil laten weerklinken.

Het Ensemble Antwerpse Polyfonie bestaat uit Eefje De Boer (sopraan), Ilse Bickes (alt), Ingeborg Albrecht (alt-tenor), Freya Vaes (alt-tenor), Stefan Koch (tenor), Johan Donderwolcke (bas), Manfred Halsema (bas) en Jan Mertens (dirigent).

KERSTPROGRAMMA

Het Ensemble zingt in de aanloop naar Kerstmis de tweede mis uit het boek. Dit is de 5-stemmige mis ‘In convertendo Dominus’.

Speciaal voor deze gelegenheid toont het museum exclusief aan het publiek het prachtige koorboek. Het is één van de pronkstukken uit de collectie.

PRAKTISCH

  • zondag 23 december 2018
  • concert om 14 uur en om 15.30 uur
  • duur: 1 uur
  • gratis met je toegangsticket voor het museum

SMILE

Het Teresiakoor Ekeren Bunt nodigt u uit in de kerk van de Bunt te Ekeren voor een concert samen met REY.

Deze keer brengen ze recente profane muziek in samenwerking met REY, een groep met jonge talentvolle artiesten die ook een eigen repertoire aanbieden.

flyer concert Teresia_Rey

WAAN-ZINg

Vijftig zangers verwelkomen jullie met liederen over strijd, weemoed, bevrijding, respect. Opdat de oorlogsretoriek van ‘ein frischer, fröhlicher Krieg’ nooit meer zou terugkomen. Het lied als daad, het vers als wapen, het gedicht als klaroenstoot – voor vrede en burgerzin. Wij garanderen jullie een klankrijk en kleurrijk optreden.

Waar?

Om 20u15 in Antwerpen op zaterdag 8 december in het Zuiderpershuis.

Kaarten kan je bestellen via tickets.zwk@gmail.com

Lukt deze datum niet, geen probleem, we voeren het concert ook uit in Hoogstraten op zaterdag 24 november om 20u15 in zaal GC Raboeni. Kaarten voor dit concert kan je bestellen via toerisme@hoogstraten.be

Wees welkom,

Het bestuur en de leden van het Mannenkoor ZWK.

12