Wij verjongden onze stem!

Tijdens de tweede editie van onze dag rond ‘De Ouder wordende Stem’, konden de zangers kennismaken met zowel de theorie als de praktijk van onze stem tijdens het verouderingsproces. Het werd een boeiende dag met veel nieuwe inzichten en toffe oefeningen om mee aan de slag te gaan, kortom: een must voor wie graag wil blijven zingen!

Een dikke dankjewel aan onze lesgevers Wivine De Coster en Kristien Vercammen, en aan de vrijwilligers die een handje kwamen toesteken: Jean, Graziella, Suzanne, Luc en Kristel.

Opleiding ‘Zingen met Kinderen’ 2018-2019

Ook tijdens het schooljaar 2018-2019 kun je weer onze opleiding Zingen met Kinderen volgen in Lier. Leer het vocale talent in kinderen wakker te maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen écht samen zingen. Eerste opleidingsdag op 30 september. Schrijf gauw in!

Docenten Marleen De Boo en Tom Johnson hebben al vele leuke oefeningen klaarzitten, verrassend nieuw repertoire en door ervaring beproefde tips. Acht zondagen lang. De opleiding richt zich tot iedereen die kinderen op een kwaliteitsvolle manier wil leren zingen: studenten in de lerarenopleiding, leerkrachten in het kleuter- of basisonderwijs, leerkrachten AMV uit het Deeltijds Kunstonderwijs, dirigenten van kinderkoren, enz. Iedereen is welkom, maar je moet wel beschikken over een basiskennis notenleer.

Wie de opleiding afrondt, weet hoe hij of zij op een boeiende manier een eenstemmig lied kan aanbrengen bij een groep kinderen en heeft kennis gemaakt met alle technieken die daarbij komen kijken: stemvorming, slagtechniek, repertoire, didactiek, beweging, enz.
Ook de editie 2018-2019 wordt georganiseeerd in samenwerking met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier. Dit geeft o.a. de mogelijkheid om meermaals met een oefenkoor aan de slag te gaan!

Koordag met Brady Allred

De Koordag met Brady Allred, een organisatie van Waelrant uit Borgerhout, werd een groot succes! Mede door de financiële steun van Koor&Stem Antwerpen, konden zij dit ambitieus project waarmaken. Dat het een leuke en interessante namiddag werd, zie je hier:

  

De workshop ‘communicatie voor koren’ was een groot succes!

Op zaterdag 10 maart verzamelde zich een enthousiaste groep van zo’n 25 mensen zich in de gebouwen van de nieuwe Campus Zuid van de Karel de Grote hogeschool. Ze lieten zich onderdompelen in de wereld van de interne en externe communicatie voor koren. Het werd een interessante namiddag met oefeningen, spelletjes, vernieuwende ideeën en theoretische inzichten. Ook nieuwsgierig geworden? Houd dan onze website goed in het oog, en wie weet kan jij er een volgende keer ook bij zijn!