Hannelore Primusz

Hannelore Primusz

Hannelore Primusz studeerde in 2010 af als zangeres/actrice aan de muziektheateracademie van het Rotterdamse Conservatorium Codarts.
Momenteel werkt ze aan eigen Nederlandstalige muziek, die ze tijdens een huiskamertournee voor het eerst zal afvuren op het publiek, samen met Hans Primusz.

Met haar broer richtte ze ook Het Zangerscollectief op. Deze groep van 10 gelijkgestemden zingt u meerstemmig van de ene wereld de andere in! Meer dan enkel een concert, zorgen zij met hun veelzijdigheid voor een theatrale ervaring, of een show, naargelang het repertoire.

Hannelore was o.a. te zien in het muziektheatraal programma ‘Vergeten geluk’ van haar broer en zichzelf, met Nederlandstalige liedjes van minstens 50 jaar oud, in de muziektheatervoorstelling ‘Sneeuwduister’ van Toneelgroep Maastricht en in ‘Alba’s Bacchanten’ van Alba Theaterhuis. Ze speelde de titelrol in ‘Delphine en haar vriend’ van productiehuis Het Gevolg uit Turnhout en zong in Kintsukuroi (een gedanste opera van Spinvis en Saartje van Camp). Eind 2015 maakte ze deel uit van een groep jonge (muziek)theatermakers bij OT Rotterdam in een STUDIO-project rond de Amerikaanse droom.

Als kind stond Hannelore reeds op het podium in België en Nederland voor diverse producties bij Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Music Hall en Studio 100.

Naast performen, geeft ze ook workshops. Hannelore is Certified Master Teacher in Estill Voice Training . Als zangdocente gaf ze les aan de vooropleiding muziektheater van het Conservatorium te Rotterdam. Daarnaast verzorgt ze ook diverse workshops voor De Veerman, Koor&Stem, deFilharmonie en Zaterdag Zondag. Hannelore coacht zowel solisten als groepen op vlak van stemtechniek en performance.

Kristien Vercammen

Kristien Vercammen

Werd geboren te Dendermonde, België op 8 november ’78.
Na haar humaniorastudies en een rijk gevuld programma aan de muziekacademie, ging ze zang studeren aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Ze studeerde bij Lucienne Van Deyck en Susan Roper. Spelbegeleiding kreeg ze van de welbekende operaregisseur Guy Joosten. Kristien volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, René Jacobs, Guidon Sax, Robert Alderson en Claude Coppens. Momenteel vervolmaakt ze zich bij Bartolomeus De Kegel.

Kristien vertolkte de rol van Serpina uit ‘La serva padrona’ in een productie in samenwerking met het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Deze vertolking werd op lovende kritieken onthaald…

Samen met een paar andere Belgen werd ze in 1998 uitgekozen om deel te nemen aan het Wereldjeugdkoor. Ze zong hierbij onder bekende koordirigenten zoals Frieder Bernius, André Tomas, Nobuaki Tanaka, Gary Graden.

Met dit koor maakte ze tournees naar Taiwan, de Filippijnen, Slovenië, Italië, Duitsland enz.

Ze verleende reeds haar medewerking aan verschillende projecten met Jos van Immerseel, Anima Eterna en het Goeyvaerts Consort onder leiding van Marc
Michael Desmet.

Momenteel zingt Kristien regelmatig mee met het Collegium Vocale onder leiding van Philippe Herreweghe.

Kristien maakte ook deel uit van het vocaal ensemble ‘La Gioia’. Ze zong in 2 operaproducties met deze groep: ‘Socrates’ en ‘Dhammapada’, beide
gecomponeerd door Boudewijn Buckinckx.

Ook maakte ze met ‘La Gioia’ een tournee doorheen Japan in samenwerking met ‘I Fiamminghi’.

Als solist zong Kristien in het ‘Gloria’ van Vivaldi, het ‘Requiem’ van Mozart, ‘Paulus’ van Mendelssohn, ‘Petite Messe Solennelle’ van Rossini en tal van andere oratoriumconcerten.

Ook gaf ze verscheidene recitals rond het Franse Lied.

Kristien vormt ook een duo met de pianiste Monica Florescu, met wie ze in het najaar 2007 een reeks liedrecitals zal brengen.

In kamermuziekverband zingt zij als vaste zangeres in de groep Pandora².