The Armed Man – A mass for peace

Allerbeste muziekliefhebber,

Het concert dat u dit jaar absoluut niet mag missen, is onze ode aan het einde van Wereldoorlog I. De trouwe fans herinneren zich ongetwijfeld de uitvoering van Carmina Burana in het kader van ons 150-jarig jubileum. Twee decennia later (onze vereniging is dit jaar 170 jaar jong) staat het Saxofoonorkest opnieuw op de planken met ruim meer dan 100 koorleden en 4 gerenommeerde solisten.

Wij brengen u de integrale uitvoering van THE ARMED MAN – A Mass for Peace, het meesterwerk van Sir Karl Jenkins, waarin de roep om vrede en verdraagzaamheid op briljante wijze wordt vertolkt. De componist baseerde zijn het werk op het bekende Franse soldatenlied uit de 15e eeuw ‘L’homme armé’. Deze ‘Mass for Peace’ bestaat uit dertien delen en handelt over oorlog en geweld, de gevolgen ervan, maar niet in het minst de hoop op een duurzame vrede.

Het werk werd opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-oorlog.

De volgende koren verlenen hun medewerking:

  • De Wase Kantorij (Zwijndrecht) o.l.v. Willy Vriesacker – Consonant (Sint-Niklaas) o.l.v. Roland Wagemans
  • Idsteiner Kantorei (Idstein-Duitsland) o.l.v. Carsten Koch.

De solisten zijn:

  • Sarah Abrams sopraan – Kerlijne Van Nevel alt
  • Paul Foubert tenor – Philippe Souvagie bas.

Het geheel staat onder leiding van Kevin Verlaeckt, dirigent van het Saxofoonorkest.

Noteer dus zeker zaterdag 20 oktober in jullie agenda en bestel nu reeds een ticket voor deze eenmalige unieke uitvoering. De kaarten zijn beperkt en gelet op de bravoure van dit werk en het groot aantal uitvoerders bent u er best vlug bij.

De kaarten kosten 16 euro in voorverkoop (-16 jaar: 10 euro) en u kan ze bestellen:

  • op het telefoonnummer 03 219 86 09
  • op het GSM-nummer 0497 13 78 43
  • via mail naar info@saxofoonorkest.com
  • of via overschrijving op rekening van het Saxofoonorkest (BE09 4032 0506 6157) met vermelding van uw naam & het aantal kaarten.

Meer informatie over het orkest kan u terugvinden op http://www.saxofoonorkest.com.

Beleef de muzikale vredesboodschap samen met ons.

Nooit meer oorlog.