Kalenderoverzicht van alle activiteiten
Alle activiteiten gerangschikt volgens datum. Klik op de knop Agenda om de weergave te wijzigen.
okt
5
za
Koordag 2019 @ Campus Carolus
okt 5 @ 14:30 – 20:30

Beste koorbesturen,

De Antwerpse koordag is een ontmoetingsmoment voor Antwerpse dirigenten en koorbesturen. Tijdens deze editie zet Koor&Stem Antwerpen haar jubilerende koren in de bloemetjes. Aanwezige dirigenten en koorbesturen worden in deze feestelijke sfeer vervolgens getrakteerd op interessante gastsprekers die iets betekenen voor het (Antwerpse) koorleven. Inspiratie verzekerd!

Viert jouw koor een vijfjarig jubileum? Dan verdienen jullie een extraatje. Kom je waardebon in ontvangst nemen!
https://www.koorenstemantwerpen.be/?page_id=1420 

Om 18u45 verplaatsen we ons naar de kapel van Campus Carolus, waar iedereen kan aansluiten voor de huldiging van de vrijwilliger van het jaar en de muzikale afsluiter door het Universitair Koor Antwerpen o.l.v. Dirk De Nef.

Wees welkom!

 

De uitnodiging vindt u hier.

nov
30
za
Ontmoetingsdag korenfamilies @ LDC Cogelshof
nov 30 @ 13:00 – 17:00

Aangezien we geloven in de specifieke benadering en ondersteuning die korenfamilies verdienen, nodigen we alle besturen uit op de eerste ontmoetingsdag voor korenfamilies. Op die manier kan elke korengroep deel uitmaken van een platform waarbij ze kunnen deelnemen aan gesprekken over strategische, artistieke en bestuurlijke thema’s.

Vragen zoals ‘hoe zorgen jullie voor opleiding van interne mede-dirigenten?’, ‘hoe gaan jullie om met afwezigheden?’, ‘hoe organiseren jullie ledenwerving?’ ‘Hoe hebben jullie aandacht voor jullie eigen repertoire-DNA?’, maar ook thema’s zoals lokale verankering, GDPR, de nieuwe vzw- wetgeving, ledenadministratie, enz. komen aan bod.

De bedoeling van deze namiddag is voornamelijk om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

Wist je dat Koor&Stem Antwerpen een subsidieaanvraag indiende bij de Vlaamse Overheid ter ondersteuning van jullie werking? We lichten aan het einde van de namiddag dan ook graag de stand van zaken toe over het dossier ‘bovenlokale cultuursubsidie’ dat rond 15 oktober haar uitkomst kent.

Uitnodiging Ontmoetingsdag korenfamilies

dec
8
zo
Workshop kerstmuziek in een licht jasje @ Neerlandhof
dec 8 @ 13:30 – 17:00

Tijdens de workshop lichte kerstmuziek zal Steven Snijders iedereen (zowel dirigenten als zangers) laten kennismaken met kerstmuziek uit de pop-, jazz- en close harmony wereld.

Zo zingen we tijdens de workshop bekende kerstmelodieën, maar ook kerstmuziek die je in augustus al met je koor kan repeteren omdat er (nog) geen toeters en kerstballen aan te pas komen.

Met o.a. Pentatonix, Kirby Shaw, maar ook metechte popmuziek zoals ‘Fireworks’ van KatyPerry. A capella en met pianobegeleiding. Van alles een beetje, een heus kerstbuffet dus!

Deelnemers wordt aangeraden hun origineelste kerstlied mee te brengen naar de workshop.

Uitnodiging Workshop lichte kerstmuziek

jan
25
za
Gregoriaans lezen en zingen @ Abdij Averbode
jan 25 @ 09:30 – 16:30
Gregoriaans lezen en zingen @ Abdij Averbode

Gregoriaans is fantastisch mooie liturgische muziek die ook op concertpodia hoge ogen scoort als het mooi uitgevoerd wordt. Maar dat notenschrift (kwadraatnotatie) is behoorlijk weerbarstig voor wie er niet mee vertrouwd is.

Tijdens deze cursusdag geeft Jos Bielen u de basisprincipes van dit notenschrift mee en ontdekken we al zingend hoe we dit best interpreteren. Doel van de cursus is een inleiding te geven in het kwadraatschrift en in een tekstgestuurde manier van gregoriaans zingen.

In de voormiddag wordt tekst en uitleg gegeven over de notatie en de interpretatie ervan. Deze is voor hen die graag gregoriaans leren zonder of met weinig voorkennis.

In de namiddag wordt Paas- en Pinkster-repertoire gezongen. Iedereen welkom!

 

Men kan inschrijven voor de ganse dag of enkel voor de namiddag.

Deze activiteit is een samenwerking tussen Koor&Stem Antwerpen en Koor&Stem Vlaams-Brabant.

 

Uitnodiging Gregoriaans lezen en zingen

feb
8
za
Algemene Vergadering 2020 @ KAVA Congrescentrum
feb 8 @ 13:30 – 17:30
feb
29
za
Basisvorming notenleer @ Provinciaal vormingcentrum Oostmalle
feb 29 @ 09:00 – 17:00

Bots je als zanger ook op je limieten van partiturenkennis? Soms moeite met het lezen en interpreteren van bladmuziek? Met een basis notenleer kom je al heel ver!

Dit is een ideale vorming voor koorzangers die wat vlotter partituren willen kunnen inoefenen.

Kom leren én oefenen!

Uitnodiging basisvorming notenleer 2020

apr
25
za
GEANNULEERD. Terugkomdag Stemvorming @ Zaal Pronkenborg
apr 25 @ 13:00 – 17:00

GEANNULEERD!!

We hebben het hele lichaam al zingend doorgefietst: met inademen en spreken en uitademen. We hebben jullie al meegenomen doorheen concreet repertoire en met specifieke tips.

En nu is het tijd om dit nog eens over te doen: herhaling als moeder van alle wijsheid. We herinneren ons opnieuw hoe ruim en zalig inademen kan voelen, hoe concreet spreken werkt en wat gul uitademen betekent. We herhalen het in een door ons gastkoor gekozen repertoire.

Welkom!

Uitnodiging Terugkomdag stemvorming

Enkel personen toegelaten die in de periode 2017-2019 een cursus stemvorming volgden in deze reeks.