Anita Croon
Anita Croon
Bestuurslid

Contacts

  Anita Croon

  Anita Croon begon haar muziekstudies aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek-Woord-Dans te Heist-op-den-Berg, waar zij notenleer, piano, dans en woord volgde.

  Zij zingt ook al vele jaren als sopraan bij koor Laudate te Heist-op-den-Berg.

  In 2002 heeft zij haar muziekstudies hervat aan de Academie van Heist-op-den-Berg voor piano, muziekgeschiedenis, solozang en harp. Ondertussen is zij afgestudeerd voor muziekgeschiedenis met grootste onderscheiding en voor piano met grote onderscheiding.  Ook zingt zij mee in het Vocaal Ensemble van de Academie.

  In 2008 werd zij gevraagd om het secretariaatswerk voor Koor&Stem, afdeling Antwerpen te verzorgen.  Dit doet ze tot op heden nog altijd.

  Sinds 2012 is zij ook zingend lid (sopraan) van het Mechels Kathedraalkoor.

  Zij wordt ook regelmatig gevraagd om bij gelegenheidskoren mee te zingen.

  In 2013 werd de concertvereniging Sinfonia Heist vzw opgericht waar zij lid van de Raad van Bestuur is.  Samen met deze vereniging organiseert zij verschillende concerten.  Dit kan gaan van kleinere kamerconcerten tot grote concerten (vb. Carmina Burana, …)

  In 2014 heeft zij samen met haar man de firma Atina bvba opgestart.  Met deze firma kan zij ook evenementen organiseren, zoals vb. in oktober 2015 Immagine met Luna Voltas en in april 2016 Cantates van Bach met solisten, orkest en het Kathedraalkoor van Mechelen in de H. Hartkerk van Heist-Station.

  Naast het muzikale is zij sinds 1982 lid van de vrouwenvereniging Femma (het vroegere KAV) Heist-Station en sinds 2012 voorzitster.