Jo Annemans
Jo Annemans
Jo werd op 15 oktober 1971 geboren in een muzikale familie. Zo was hij oa dirigent van een kinderkoor, actief zanger in allerlei amateur en semi-professionele koren, en nam ook 2 maal deel aan de muzikale reizen van the World Youth Choir.

Wat later verliet Jo het klassiekere genre en gooide hij zich in de eerder populaire vorm van meerstemming zingen. Zo gaf hij zijn stem aan de Hogepriesters in de concertante versie van 
Jesus Christ Superstar, ondersteunde de zingende acteurs als boot-zanger bij de musical Cats en zong diverse keren in het Sportpaleis als één van de backingvocals bij the Night of the Proms (met oa Dani Klein, Tony Hadley en Joe Cocker).
 
Van 1999 tot 2019 was hij zanger/arrangeur van de pop-acapella-formatie Voice Male. En dat met meer dan 2000 shows (oa in Belgie, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Tsjechië, Italië, Denemarken, Oostenrijk, Zuid-Afrika.. Ze zongen in het Antwerpse Sportpaleis het voorprogramma van Mariah Carey en hadden oa Sertab Erener (Turkije) en Amanda Strydom (Zuid Afrika) te gast op hun live shows en cd-opnames.
Naast een basis opleiding notenleer (ook gitaar, voordracht en toneel) heeft Jo, door samen te werken met vele professionele koorleiders, zijn eigen muzikale waarheid ontdekt. Naast zijn jarenlange ervaring in binnen- en buitenland (waaronder Europa Cantat), werd hij ook gevraagd als jury-lid in de reeks ‘vrije ensembles’ op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (vocale editie) en het BALK-TOP festival in Nederland. Hij jureert ook voor INTERKULTUR (Canta al Mar (Barcelona) en the World Choir Games (Antwerpen).
Hij werkt het liefste zonder partituren. Zijn arrangementen ontstaan vooral in zijn hoofd, dan neemt hij alle stemmen één voor één op in zijn bescheiden home-studio. Dat resultaat neemt hij mee naar de repetities en werkt ze verder uit met zijn collega-zangers. Dit is ook de invalshoek waarop hij graag werkt in zijn workshop.

Jo is beroepshalve ook socio-medewerker binnen een therapeutische context (drugproblematiek). Hij werkt sinds eind 1995 met groepsdynamieken, en sociale vaardigheidproblematieken. Het spreekt voor zich dat hij deze ervaringen meeneemt in het doceren van zijn vocale muziek.

Doorheen de jaren ervaring met verschillende dirigenten, persoonlijke zangervaring, en passie voor het inspireren en stimuleren van gelijkgezinden is hij meermaals gevraagd voor workshops .. (coaching van zang, instuderen van partituren, en partituurloos meerstemmig zingen, etc..)

Onderwerpen