Kristien Vercammen
Kristien Vercammen

Kristien Vercammen

Werd geboren te Dendermonde, België op 8 november ’78.
Na haar humaniorastudies en een rijk gevuld programma aan de muziekacademie, ging ze zang studeren aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Ze studeerde bij Lucienne Van Deyck en Susan Roper. Spelbegeleiding kreeg ze van de welbekende operaregisseur Guy Joosten. Kristien volgde masterclasses bij Rudolf Jansen, René Jacobs, Guidon Sax, Robert Alderson en Claude Coppens. Momenteel vervolmaakt ze zich bij Bartolomeus De Kegel.

Kristien vertolkte de rol van Serpina uit ‘La serva padrona’ in een productie in samenwerking met het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Deze vertolking werd op lovende kritieken onthaald…

Samen met een paar andere Belgen werd ze in 1998 uitgekozen om deel te nemen aan het Wereldjeugdkoor. Ze zong hierbij onder bekende koordirigenten zoals Frieder Bernius, André Tomas, Nobuaki Tanaka, Gary Graden. Met dit koor maakte ze tournees naar Taiwan, de Filippijnen, Slovenië, Italië, Duitsland enz.

Ze verleende reeds haar medewerking aan verschillende projecten met Jos van Immerseel, Anima Eterna en het Goeyvaerts Consort onder leiding van Marc
Michael Desmet.

Momenteel zingt Kristien regelmatig mee met het Collegium Vocale onder leiding van Philippe Herreweghe.

Kristien maakte ook deel uit van het vocaal ensemble ‘La Gioia’. Ze zong in twee operaproducties met deze groep: ‘Socrates’ en ‘Dhammapada’, beide
gecomponeerd door Boudewijn Buckinckx. Ook maakte ze met ‘La Gioia’ een tournee doorheen Japan in samenwerking met ‘I Fiamminghi’.

Als solist zong Kristien in het ‘Gloria’ van Vivaldi, het ‘Requiem’ van Mozart, ‘Paulus’ van Mendelssohn, ‘Petite Messe Solennelle’ van Rossini en tal van andere oratoriumconcerten. Ook gaf ze verscheidene recitals rond het Franse Lied.

Kristien vormt ook een duo met de pianiste Monica Florescu, met wie ze in het najaar 2007 een reeks liedrecitals zal brengen.

In kamermuziekverband zingt zij als vaste zangeres in de groep Pandora².

Onderwerpen