Interne & Externe communicatie voor koren

Wervende communicatie

Wervende communicatie… Wat een cryptisch begrip! Maar tegelijkertijd ook een begrip dat in deze 21e eeuw niet meer weg te denken is. Want in een maatschappij, die ons langs alle kanten met informatie prikkelt, worden betekenisvolle boodschappen steeds minder helder. Daarom is het belangrijk dat je bij jouw interne en externe communicatie een opvallende boodschap overbrengt, die mensen aanspreekt, aantrekt, en mensen aanzet tot actie! Kortom: een boodschap die werft.

Hoe formuleer je nu het beste een heldere boodschap? Wie moet je eigenlijk aanspreken? Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap opvalt? Deze toolbox rond wervend communiceren is opgemaakt om jou bij deze vraagstukken te helpen. Of je nu jouw huidige (mede-)koorleden of nieuwe koorleden wil aanspreken. Ook bij het aantrekken van (nieuw) publiek kan je deze toolbox inzetten! 

De toolbox is opgedeeld in twee hoofdluiken. Het eerste luik Communicatie… Wat is dat?! geeft je een inzicht in de theoretische benadering van wervend communiceren. Het tweede luik Zelf aan de slag! bevat handvatten om zelf een wervende boodschap te formuleren. Je bent uiteraard vrij om te kiezen of je beide luiken wil doornemen of niet. Maar we raden je aan om met het eerste luik te starten.

Communicatie... Wat is dat?!
Dit luik omvat een theoretische benadering van wervend communiceren en is opgedeeld in 5 stappen. Elk van deze stappen zullen je door verschillende invalshoeken en vraagstellingen loodsen, die je kunnen helpen om de werking achter communicatie te begrijpen.
Zelf aan de slag
Dit luik bevat handvatten om een wervende boodschap op te stellen en is opgesplitst in twee onderdelen: interne communicatie en externe communicatie.