Ann Schroyens
Ann Schroyens
Secretaris

Contacts

    Ann Schroyens

    Ik woon in Mechelen en ben niet meer professioneel actief, wat me de luxe biedt opnieuw tijd te kunnen investeren in de dingen die ik belangrijk vind. Interessegebieden die door tijdgebrek lang latent moesten blijven, steken nu terug de kop op. Muziek is daar één van, naast comparatieve filosofie, astronomie en enkele andere.

    In 2018 verscheen ‘Raymond Schroyens, Mechelaar, Musicus, Componist’. In dat boek vertel ik het levensverhaal van mijn vader, en zijn visie over muziek. Hetzelfde boek bevat een muziekanalytisch hoofdstuk over zijn werk, verzorgd door mijn broer Daniël – zelf componist en pianist. De twee jaren van intense uren interviews, gesprekken en bezoeken die aan deze publicatie voorafgingen, gaven onze familierelaties een nieuwe dimensie.

    Muziek zit ook mij dus wel in de genen. Ze is en blijft een essentieel onderdeel van wie ik ben. In onze familie van vier ben ik de enige amator, de uitvoerende liefhebber, gezegend met een vrij goed muzikaal gehoor en dito geheugen. Barokblokfluit en fagot zijn mijn instrumenten, maar heden ben ik vooral koorzanger in het Elewijts Bachkoor.

    Vanuit de overtuiging dat muziek maken hoe dan ook belangrijk blijft voor het welzijn van mensen, ben ik blij hiertoe vrijwillig een steentje te kunnen bijdragen als secretaris van een dynamisch team als Koor & Stem Antwerpen.